با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید
به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين
وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد
و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
تا پیش از جنگ جهانی اول سیستم استندرد طلا مورد استفاده کشورها قرار می گرفت، که براساس این سیستم ارزش هر ارز به میزان طلایی بستگی داشت که پشتوانه آن بود. به طور مثال ارزش هر اونس طلا برابر 6.5 دالر آمریکا و 3.17 پوند انگلستان بوده است، در نتیجه قیمت هر پوند انگلیس برابر 2.05 دالر محاسبه می شده است.در قالب این سیستم، نرخ ارز کشورها دارای ثبات نسبی بود ونوسانات زیادی صورت نمی پذیرفت اما با آغاز جنگ جهانی اول این سیستم دیگر کارایی نداشت و کشورها تا پایان جنگ جهانی دوم از نظام های ارزی متفاوتی برای حفظ ارزش پول ملی استفاده می کردند.
تقريباً همه نيازهاي انسانهاي اوليه در محيط خانوادگي تأمين ميشد، اما با رشد جوامع و شروع زندگي اجتماعي، نياز به استفاده از توليدات ديگران احساس شد. بهطوريکه افراد، محصولات و توليدات خود را با محصولات و توليدات بهدست آمده به وسيله ديگران معاوضه ميکردند. با اختراع پول، اين مبادلات سيري صعودي يافت و مراودات تجاري بين ملل نيز آسانتر شد، بهطوريکه امروزه کمترين کشوري را ميتوان يافت که کليه نيازهاي خود را در داخل تأمين کند. زيرا به دليل تنوع منابع طبيعي يا پيشرفت فنآوري، کشورها از قابليتهاي گوناگوني براي توليد کالاها و ارايه خدمات برخوردار شدند. از اينرو رشد و توسعه فزاينده تجارت جهاني در چند دهه اخير سبب تغييرات گستردهاي در روابط تجاري بين ملل مختلف شده است، بهنحويکه شيوه نوين خريد و فروش بينالمللي جايگزين روش سنتي شده و استفاده از پول بيگانه (ارز) به جزئي لاينفک ازاين مبادلات تبديل شده است. به اين دليل کسب درآمدهاي ارزي از مهمترين برنامههاي اقتصادي کشورها بهشمار ميرود. از طرف ديگر واژه برنامهريزي براي کسب درآمدهاي ارزي مستلزم درک اهميت ارز در اقتصاد ملي، نحوه تبديل پذيري پولهاي بيگانه به پول ملي و نقش بانکها در بازار ارز با توجه به ريسک نوسانات نرخ ارز است.
اگر طبیعت چیزی را آسیب ناپذیرتر از دیگر مالکیت های انحصاری قرار داده باشد، آن یک چیز قدرت تفکر یا همان اندیشه و اندیشیدن است، ... [نمی توان گفت] انسانی، به این دلیل که دیگر انسان ها مقدار زیادتری اندیشه در اختیار دارند، سهم کمتری از آن را در اختیار دارد.
کسی که اندیشه ای را از طرف من دریافت می کند، در واقع خود ساختار تفکر را بدون اینکه اندکی از اندیشه من کم شود، دریافت می کند؛ همان طور که اگر کسی شمع مرا روشن کند، بدون اینکه موجب تاریکی در من شود، از نعمت نور بهره مند می شود.
بيمه خرد مفهومي نسبتا جديد است و مقصود از آن مکانيزمي است که بر اساس آن اشخاص آسيبپذير (دهکهاي پايين درآمدي)ميتوانند ريسکهاي مختلفي را که در زندگي با آن مواجهند مديريت و جبران نمايند.
در برخي کشورها از جمله هند، بيمهگران با توجه به نياز جامعه، بيمهنامههايي را طراحي و عرضه کردهاند به گونهاي که حتي متکديان نيز در اين کشور از پوشش بيمهاي برخوردارند. بيمه خرد به دنبال حادثه سونامي در جنوب شرق آسيا به عنوان ابزار موثري جهت کاهش ريسک افراد کمدرآمد و آسيبپذير مورد توجه جدي قرار گرفته است به گونهاي که حتي شرکتهاي بزرگ بيمهاي اروپايي نظير "آليانز" بيمهنامههاي مخصوصي را براي اين منظور طراحي و به بازار عرضه کردهاند.
قرارداد "Open Cover" نوعي قرارداد كلي بيمه براي حمل كالا در طول دوره اعلام شده بيمهنامه است كه در آن ارزش مورد بيمه و همچنين شرايط حاكم بر هر مورد از حمل تغيير ميكند. در اين حالت بيمهگذار به محض انجام هر مورد حمل (و يا طبق قرارداد به صورت روزانه، هفتگي و يا ...) فهرستهاي حمل، مشخصات ازرش و حق بيمه آن را اعلام و بيمهگر متناسب با آن الحاقيهاي به قرارداد كلي اضافه ميكند.
شركت بيمه سامان آماده است تا براي فعاليت مؤسسات توليدكننده، صادركننده و مؤسسات حمل و نقل، قرارداد بيمه حمل به صورت "Open Cover" صادر نمايد.
بيمه سامان در اين چهارچوب براي بيمه گذار خود در طي دوره مشخص، يك قرارداد كلي صادر و همزمان با حمل هر محموله، با شرايط مربوط به آن حمل، الحاقيهاي جديد صادر ميكند.
در اين قرارداد حق بيمه ابتدا به صورت كلي منظور ميشود و با روند كاري اداري براي حمل هاي وابسته به آن كمتر ميشود. در زمان حمل كه دسترسي به بيمهگر ممكن نباشد، اعلام بعدي بيمهگذار در چهارچوب قرارداد كلي كه از قبل منعقد شده، براي صدور الحاقيه كافي است.
از مزاياي قرارداد "Open Cover" اين است كه اگر در زمان حمل دسترسي به بيمهگر ممكن نباشد، اعلام بعدي بيمهگزار در چهارچوب قرارداد كلي كه از قبل منعقد شده، مبني بر حمل كالا، براي صدور الحاقيه كفايت ميكند. همينطور روند اداري مورد نياز براي صدور بيمهنامه باربري كاهش مييابد.
اهمیت بیمه در دنیای امروز، بهحدی است که کمتر فعالیت اقتصادی و اجتماعی را میتوان یافت که بدون وجود بیمه به عرصه تجارت وارد شوند و پابرجا نیز، مانده باشند که این امر، در میان کشورهای مترقی و پیشرفته بیشتر رؤیت میشود.
بیمه عقدی است که بهموجب آن یک طرف تعهد میکند در ازاء پرداخت وجه یا وجوهی از طرف دیگر در صورت وقع یا بروز حادثه خسارت وارده بر او را جبران نموده با وجه معینی بپردازد. متعهد را بیمهگر، طرف تعهد را بیمهگذار، وجهی را که بیمهگذار به بیمهگر میپردازد حق بیمه و آنچه را که بیمه میشود موضوع بیمه نامند.
بهعبارت دیگر بیمه به مانند ضمانت یا تضمینی میماند که بههنگام ایجاد مشکل در زندگی فرد و یا بهوجود آمدن حادثه و خط پیامدهای ناشی از آن را به حداقل میرساندو شرایط مناسب و متعادلی را برای فرد آسیبدیده فراهم میآورد در این شرایط کل و یا بخشی از زیان و خسارت ناشی از خطر، با حمایتها و فراهم کردن امکانات مورد نیاز از سوی بیمهگر، از فرد بیمهگذار سلب میگردد در واقع هدف از تشکیل شرکتهای بیمهای، ایجاد تأمین موردنیاز جامعه از طریق انجام و تعمیم انواع بیمههای بازرگانی موردنیاز جامعه را میتوان برشمرد. همچنین یکی دیگر از علل پیدایش بیمه، نیازمندی بشر به امنیت و تسریع فعالیتهای اقتصادی برای سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی است که از طریق انواع بیمهنامهها تأمین میگردد.